Henrik Schultz

4 juli 1974

"Married with children"

Kandidat på studieordning 1995

Midtercirklen

Marc Hansen x 1,3

184 cm

12

Hvem tæller?

Greve, Solrød

FC Culpa

Zinedine Zidane

Schultz han kommer…

Han sidder på sengekanten. Gnider søvnen ud af øjnene. Strækker ryggen efter en nats søvn. Drejer sin torso i et forsøg på at vride den evige smerte fra de mange års kampe ud af kroppen, men uden succes. De smalle solstriber falder igennem persiennerne og afslører ved mødet med arrene på ryg og ben det liv, der er levet i holdets tjeneste.

Hans smukke datter Liva kommer løbende ind til ham. De leger. De ler. Hun skjuler sin nervøsitet efter bedste evne, men hendes ansigt bedrager hende. De ved det begge. Det er søndag og klokken er 9.30. Hun er ikke i stand til at skjule at hun ved hvad denne dag vil bringe. ”Behøver du virkelig at gå, far?”, spørger hun med ungdommens uskyld malet over hele ansigtet. ”Smut nu ind til mor”, svarer Schultz affejende. Måske hun i et øjeblik af barndommes naivitet holder fast i illusionen om at hendes far ikke behøver at tage afsted. Men det skal han. De ved begge, at far skal afsted. Han skal ud og kæmpe. Det er det liv, han har valgt. Det liv, han for alt i verden ikke ønsker for sit elskede afkom. Men det er den, han er, og det står ikke til at ændre.

Han skyller ansigtet med lidt kold vand fra håndvasken. Kigger i spejlet. Han ved hvad der skal ske. Ved hvad der skal ydes. Går igennem lejligheden, og tankerne er allerede fokuseret på dagens opgave. Intet mindre, intet mere end en uforlignelig og ekstraordinær kraftanstrengelse vil kunne gøre det. Et studie i sublim og næsten ujordisk menneskelig formåen er hvad der forventes – af omgivelserne og ham selv. Det er hvad der er præsteret i de foregående 8 sæsoner.

Han pakker tasken. Rækker op efter støvlerne på klædeskabets øverste hylde. Stopper ufrivilligt op et øjeblik og kigger filosoferende på de tro følgesvende, Puma King str. 43. Ved inderst inde at der er koldt på toppen i fodbold på dette niveau og at hver eneste kamp kan være den sidste. Knuger støvlerne ind til sit bryst, kigger på dem og siger; ”hvad siger I gutter? Hvad med én kamp til? Bare én til. Èn til for gammel venskabs skyld?”. Det alvorlige men alligevel sørgmodige smil fortæller, at Schultz fik det svar han søgte efter. Tasken lynes og smides ind på bagsædet af Audi A3’en med kurs mod Valby.

Da Schultz ankommer er det næsten for sent. FC Culpa holdet er noget nær i opløsning og et kollektivt kollaps er nært forestående. Men med ét forsvinder de regntunge skyer og solstrålerne tvinger sig insisterende igennem det opklarende himmellegeme. Fra det fjerne hjørne forblændes alle af et uforsoneligt lysglimt. Vor modstanders selvsikre smil forstummer da de ser ridderen i den kridhvide rustning stå på sidelinien som en Messias i en åbenbaring. Det målrettede og iskolde blik hæves fra jorden, mens anførerbindet tvinges rundt om den bugnende biceps. Med ét samler soldaterne sig bag deres General Schultz og moralen vender med ankomsten af holdets leder.

Schultz disker op med den ene stivtås tværaflevering efter den anden. Kropsfinterne sidder løst idag og boldekvilibristen afslører kropsudskejelser tidligere kun forbeholdt pumaer og slangemennesker. Tacklingerne runger i Valby Idrætspark da Schultz giver alt hvad han har. Snart har holdet en fortjent føring, og under Schultz kyndige ledelse kan vi hive endnu en sejr i land, da dommerens fløjte lyder.

Under massive tilråb og opmuntring forlader Schultz Idrætsparken med en knyttet næve strakt i vejret, hvilket kun opildner den i forvejen ekstatiske pøbel. De fik, hvad de forventede og håbede på af holdets naturlige leder. De tro følgesvende der gav Schultz endnu en kamp, støvlerne, hænger sammenbundne over Schultz’ Adonis lignende skulder, som var den hugget i marmor. På vej ud af stadion falder blikket på en lille dreng der står foran sin mor ved tribunens forreste række. Stoltheden og benovelsen lyser ud af den unge purk da det lykkes at etablere øjenkontakt med Schultz. ”Du er fantastisk, Schultz – jeg vil være lige som dig når jeg bliver stor.” Schultz anerkender komplimenten med et næsten genert smil, da han fortsætter ned mod spillertunnelen. Næsten på vej ind i omklædningsrummet stopper han dog op et øjeblik, reflekterer kort i sit indre og drejer langsomt rundt. Han spejder efter den lille dreng hvis blik stadigt fascinerende er låst på Schultz. ”Hey kid….. Grib” siger han og slynger sine sammenbundne støvler på tværs af tid og rum. Støvlerne afbryder for en kort stund den insisterende sol, da de i deres bane skygger for lyset. Måbende og forarget griber drengen støvlerne, inden han eksploderer i en glædesrus han deler med sin mor. Midt i euforien indser han ikke at det hvide 7-tal langsomt forsvinder i skyggen og mørket i spillertunnelens omklamrende indre. Snart er der sort.

Schultz træder ind af døren til sin lejlighed og kan se at lyden af de velkendte trin i entreen afføder en ekstatisk reaktion fra de bekymrede nærmeste i stuen. De iler deres helt i møde med kærlige omfavnelser. De foregående timers intensive bekymring er evident i deres lettelse. Far er hjemme igen. Schultz løfter sin Liva op og går ind. Far klarede endnu en kamp på den nådesløse savanne, hvor han atter beviste at han stadig er løven blandt de sårede antiloper.

Schultz han kom….

Udmærkelser:
– Årets Legende, FC Culpa II 2006
Årets Spiller, FC Culpa II 2003
– Medlem FC Culpa II Hall of fame – medlems nr. 01

Kommentarer

Næste arrangement

Tilmeld dig her!

Hovedsponsor

Sponsorer