921468_10154073024601600_1630221112074969523_o

Den frelsende Formand Sut

Ekstra Bladet og resten af Danmark har den seneste tid fulgt ivrigt med i udviklingen af historien om Christian Kellers snigløben på Den Fynske Beckham, Jonas Borring, og hans eks-kone Kira. Historien har affødt kraftige reaktioner og spørgsmål, der rejses hurtigere end pulsen hos kvinder i alderen 40-50 ved et blik fra Muren: Er Christian Keller mere skaldet end Ståle Solbakken? Hvor meget betalte Jonas Borring i sin tid Ulrik Laursen for at døbe ham ”Den Fynske Beckham”? Hvordan kan man forlade Den Fynske Beckham for Christian Keller? Hvorfor lider alle i Randers FC af en voldsom medieliderlighed og taletrang?

Den indledende kontakt

Hvor svarene i de første to spørgsmål er forholdsvist enkle at besvare – henholdsvis: ”Ståle” og ”rigtig rigtig meget” – er de sidstnævnte omgærdet af en større mystik. Det er svært at se incitamentet bag Randers FCs vedvarende pusten til gløderne i #kellergate, og det er endnu sværere at forstå Kira Borring – det er Den Fynske Bekcham for helvede – men FC Culpa har fået nys om motivationen bag. Krummesporet starter i efteråret 2015 ved den administrerende direktør i Randers FC, Michael Gravgaard, der, efter vognmandskurset ”Fejl og faldgruber ved usædvanligt gods” i Svendborg, kom i audiens hos oplægsholder, vognmand og formanden i FC Culpa, Jeppe Nylander, også kendt som ”Sutten”. Kilder beretter, at venskabet startede, da parterne fandt ud af, at de tilsammen udgør 100 % af Søren Poppes likes på Facebook.

d. 10. Marts – altså kort efter ”Optursfesten ’16” – tog Gravgaard kontakt. Han ville have fragtet den anden halvdel af det sagnomspundne ”Copenhagen Air Force”, Brede Hangeland, til Randers og hyrede i den forbindelse den erfarne Vognmand Sut til at foretage en befordring af det ukurante gods. Hvad Hangeland skulle i Randers, melder historien intet om. Det interessante er, at en kilde i Suttens vognmandsforretning fortæller, at transporten blev udført, men aldrig betalt. Atypisk for en driftig vognmand.

Skalkeskjul og vennetjenester

Det er muligvis den fælles glæde ved Søren Poppe, der har formildnet Sutten til at udføre transporten kvit og frit, men den beregnende og kyniske vognmand gør sjældent noget uden bagtanker. Ikke én Somersby er købt for sjov. Da bagtanken denne gang ikke var umiddelbar, lå det ligefor at kontakte FC Culpas sladderkonge Alexander Bind: ”Alt, jeg ved, er, at der var en masse player haters til festen. Jeg vandt i armlægning, og jeg spiste kebab i bar overkrop, fordi jeg er kongen af København. Sådan er det. Ved du i øvrigt, hvor meget vi omsætter for om året?” Culpa afbrød hurtigt kontakten og konkluderede den triste misforståelse; skokonge og sladderkonge var byttet rundt. Alexander Scheel var naturligvis den rette:

”Der skete en del til festen. Jeg har naturligvis dokumenteret det hele på min telefon, fordi jeg elsker sladder, men jeg ikke sige en skid grundet min eksklusivaftale med Se & Hør”. Efter utallige Pepsi Max på Culpas regning var det dog en mere snakkesalig sladderkonge: ”Okay, prøv at hør. Det er ikke meget, men under festen skulle førsteholdstræner Reissmann drikke som altid, hans kæreste Jacobs bagefter. Helt normalt. Men så drak Ottesen, derefter Thomsager og til sidst Peter Tingleff. Det er fandeme en stor del af Optursholdet mand! Det plejer at være fint nok og ting som alle ved: Sutten drikker, hans damer drikker, Stensdal drikker og Tingleff drikker. Her er katten ude af sækken, men Reissmann og Jacobs – det er altså en gamechanger” Scheel tog en stor slurk af sin fjerde Pepsi Max, sendte et skud ud til Christian Hessel, og fortsatte: ”Det er urealistisk, for Reissmann er jo Culpas flotteste, sjoveste, klogeste … (red. lang smøre) … og strammeste mand, men bare rygtet bringer hele Opturen i fare. Træneren, anføreren og to nøglespillere i medierne? Nej, det ville ødelægge alt. Godt vi har Formand Sut”.

”Opturen ’16” var med andre ord i fare, og den var sandsynligvis slut, før den for alvor kom i gang, hvis det ikke havde været for Sutten, der reddede det hele. Teorien om denne redningsaktion bringer os tilbage til de indledende og ubesvarede spørgsmål: Hvorfor er alle i Randers så pjattede med at tale om en sag, der udelukkende skader klubbens ry og holdets harmoni, og hvordan i alverden forlader man Den Fynske Beckham for en skaldet mand, der ikke hedder Thomas Graversen eller ligner Kasper Tvede?

Svarene findes muligvis i Suttens plan. Som virkelighedens Frank Underwood ved Sutten, at tjenester er mere værd end penge, og da han udførte transporten for Michael Gravgaard uden betaling var det ikke for at komme udenom de strenge ansvarsregler i NSAB 2015. Det var for at have en tjeneste i banken.

#Kellergate har effektivt ledt Fodbolddanmarks opmærksomhed væk fra FC Culpa og ”Optursfesten ’16”, og man fristes derfor til at tro, at det hele er iscenesat. Timingen er mistænkelig, ligesom at det dybe Søren Poppe baserede venskab og vennetjenesterne mellem bagmændene i de to klubber blot understøtter konspirationsteorien om, at Sutten gennem Michael Gravgaard har instrueret de implicerede parter i #kellergate.

Heri findes måske svarene på spørgsmålene. Det er kvalificerede bud, men ingenting er sikkert.

Bortset fra dette: Man forlader ikke Den Fynske Beckham af egen fri vilje.

Næste arrangement

Tilmeld dig her!

Hovedsponsor

Sponsorer