384689_444815302216547_782516982_n

3. holdet rykker op!

Allerede i den første sæson som ansvarlige for klubbens 3. hold kan Trænerteamet med René Olsen og Rune Morthorst glæde sig over, at holdet rykker op fra serie 5 til serie 4. FCCulpa.dk har fanget Coach Olsen til en refleksion over sæsonen, der netop er afsluttet.

7 sejre og kun ét enkelt nederlag er resultat af den første sæson under kyndig ledelse af det nye trænerteam med René Olsen og Rune Morthorst. En imponerende bedrift, der står i skarp kontrast til, hvad den tidligere træner, Alexander Scheel, formåede at få ud af holdet efter tre halvsæsoner i spidsen for holdet.

Flere medier har påpeget den enorme forvandling, som holdet på blot få måneder har gennemgået under Coach Olsens vinger. Under Scheel var der som regel tale om skyttegravsfodbold, der ikke var attraktivt at se på, og pointudbyttet var fattigt i 3 halvsæsoner, hvor holdet lå i den tunge ende af serie 5 sæson efter sæson. Nu sprudler spillet og tilskuerfremgangen er markant grundet den flotte fodbold, de mange sejre kommer i hus med.

René Olsen bliver af FCCulpa.dk bedt om at forholde sig til sin forgænger og det arbejde, der har været forbundet med at få holdet på ret køl.

”Jeg har som et princip, at jeg ikke udtaler mig om den tidligere træners bedrifter”, indleder René Olsen.

”Men hvis du beder mig om at udtale mig om den tidligere træners bedrifter, så kan jeg selvfølgelig godt sige, at jeg ved nytår overtager et hold uden selvtillid, og som er groft mærket af flere års vanrøgt fra en inkompetent træner, som efter hvad jeg har fået fortalt led af et større alkoholmisbrug. Jeg har egentlig bare truffet almindelige, fornuftige beslutninger, uden konstant at have mig selv og mit eget ego i fokus. Jeg fornemmer, at dette bl.a. var fejlen hos min forgænger”.

Rene reflekterer videre over årets resultater: ”Ja, det er korrekt, at jeg på 8 kampe i år har formået at få flere point, end Scheel fik på de to foregående halvsæsoners i alt 19 kampe. Det står selvfølgelig folk for frit at fortolke på dette, men jeg kan blot udtale, at jeg egentlig bare har truffet alle de oplagte beslutninger, som enhver fornuftig serie 5 træner ville træffe. Jeg er ikke mirakelmager – bare en fornuftig træner.”

Også holdets forrige træner, Marc Hansen, finder det oplagt at knytte en kommentar til holdets flotte oprykning. ”Vi havde et par fremragende sæsoner i tiden under Peter Nielsen og undertegnede, hvor vi altid frem til sidste spilledag var med om oprykningerne. Jeg overdrog en fremragende talentmasse til Alexander Scheel, og opgaven var egentlig ligetil for ham: Forløs holdets potentiale og tag holdet blot det sidste skridt frem mod oprykningen. Jeg kan konstatere, at Alexander Scheel fejlede totalt i disse bestræbelser, og at jeg frygtede, at 3. holdet blev banket lysår tilbage. Derfor var jeg også glad for at se, at bestyrelsen tog konsekvensen og fyrede Scheel for så derefter at sende Scheel på ”opdragelse” som kejle-flytter og praktisk gris i rollen som assistenttræner for kyndige Jacob Liebetrau på 2. holdet. Jeg forstår ikke, at bestyrelsen stadig ser et lys i ham, men når nu det er tilfældet, så er det godt, at klubben sørger for, at Scheel får de basale færdigheder på plads som træner, hvilket en rolle som ”padawan” under Liebetrau måske – og kun måske – kan tilsikre. Jeg er i hvert fald fortsat pessimistisk på den front.”

Om selve oprykningen udtaler Marc videre: ”Jeg har med vilje holdt mig ude af medierne i de år, hvor resultaterne sejlede under Scheel. Men jeg er glad for, at alle nu kan se, at det altså ikke var råvarerne, den var gal med på 3. holdet, da Scheel overtog tøjlerne og fremefter. Det var “kokkens” tilberedning, der haltede. René Olsen har med de selvsamme spillere sejret, hvor Scheel fejlede miserabelt.” 

 

 

 

 

Kommentarer

Næste arrangement

Tilmeld dig her!

Hovedsponsor

Sponsorer